Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση για τρέχοντα θέματα Συλλόγου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ           
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ζωγράφου, 20 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στο blog του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, το οποίο, φιλοδοξούμε να σας παρέχει άμεση ενημέρωση για τα θέματα του σχολείου και των παιδιών μας και για τις πρωτοβουλίες και τα πεπραγμένα του Συλλόγου.
Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, από τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συλλόγου μας, προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής :

ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ - ΜΟΥΜΟΥ,                 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ,                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ,                                  ΤΑΜΙΑΣ
ΡΟΥΛΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΙΩΤΗ - ΖΑΧΑΡΙΟΥ,        ΜΕΛΟΣ
ΕΒΕΛΥΝ ΖΕΡΒΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,                 ΜΕΛΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ,                             ΜΕΛΟΣ

Οι πρώτες ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, συνέτειναν ώστε να αναδειχθούν τα χρόνια προβλήματα του σχολικού μας συγκροτήματος στους καθ’ ύλη αρμοδίους που είναι πλέον οι Δημοτικές Αρχές. Κατόπιν κοινού υπομνήματος μαζί με τον Σύλλογο Γονέων του συστεγαζόμενου 9ου Δημοτικού σχολείου, προς το Δήμο Ζωγράφου, θέσαμε μετ’ επιτάσεως τα χρόνια προβλήματα του σχολικού μας συγκροτήματος, ήτοι :
α) την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τα παιδιά μας κατάσταση του τάπητα του άνω προαυλίου χώρου και την άμεση ανάγκη αντιολισθητικής επίστρωσης,
β)  την κατά καιρούς έντονη δυσοσμία στις τουαλέτες,
γ) την ολισθηρότητα, τη φθορά και τη συνακόλουθη επικινδυνότητα των μαρμάρινων επιφανειών και των επιφανειών από μωσαϊκό, αλλά και
δ) την πεπαλαιωμένη εικόνα του σχολικού κτιρίου και την άμεση ανάγκη εκτεταμένων επισκευών και βελτίωσης των βασικών υποδομών του σχολείου.
Επειδή όλα τα παραπάνω προβλήματα άπτονται της ασφάλειας, της υγιεινής και της ποιότητας ζωής των παιδιών μας, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων του 3ου και του 9ου  Δημοτικού Σχολείου, απαιτήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις για την άμεση επίλυσή τους. Οι πιέσεις ημών αλλά και άλλων Συλλόγων, προκάλεσαν τη σύγκληση σύσκεψης της Επιτροπής Παιδείας και της Τεχνικής Επιτροπής του Δήμου στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου κου Κωνσταντίνου Καλλίρη. Στη σύσκεψη αυτή παρέστημεν δια του Προέδρου του Συλλόγου, Σπύρου Ζούμπου μετά της Διευθύντριας του σχολείου μας, κας Βασιλικής Μπαλτά, αναδείξαμε περαιτέρω τα θέματά μας και λάβαμε υποσχέσεις για την επίλυσή τους παρά την εν γένει δυσμενή οικονομική συγκυρία. Ήδη με παρεμβάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, έχει αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το θέμα της δυσοσμίας στις τουαλέτες και έχουν γίνει αρκετές επισκευαστικές εργασίες σε διάφορα σημεία του σχολείου, θα συνεχίσουμε δε, μαζί με το 9ο Δημοτικό, να πιέζουμε και να διεκδικούμε την βελτίωση των υποδομών του σχολείου μας που, ως γνωστόν, είναι από τα παλαιότερα της περιοχής.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος εξασφάλισε την αφιλοκερδή συνεργασία γνωστών ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων και παιδαγωγών και κάθε Σάββατο, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο 23-2-2013 και ώρα 10.30 π.μ., θα διεξάγει στο χώρο του Σχολείου ωριαία σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων. Σκοπός των σεμιναρίων που έχουν ελεύθερη συμμετοχή, είναι να παρέχουν στους γονείς τα κατάλληλα γνωστικά εφόδια ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σωστά τον υπεύθυνο ρόλο τους ως γονέων και τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Θέμα του πρώτου σεμιναρίου, θα είναι το «Παιδί και Όρια - Φροντίδα ή Τιμωρία ;». Στην πορεία, φυσικά, θα πραγματευθούμε και άλλα θέματα σύμφωνα πάντα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των συμμετεχόντων γονέων. Η συμμετοχή των γονέων των παιδιών του 3ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, ελπίζουμε να είναι αθρόα. Δεν πρέπει να λησμονούμε, άλλωστε, πως το πιο υπεύθυνο έργο που θα κληθούμε αναλάβουμε άπαντες στη ζωή μας, είναι αυτό του γονέα.  Ας το κάνουμε λοιπόν, όσο το δυνατόν καλύτερα!
Επίσης, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και περί ώρα 6.00 μ.μ., θα διοργανωθεί στον χώρο του σχολείου, από τον Σύλλογό μας, ο καθιερωμένος πια, αποκριάτικος χορός. Προσβλέπουμε στην έμπρακτη συνεισφορά σας και θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμβάλετε στην επιτυχία της γιορτής αυτής που πάντα απολαμβάνουν τα παιδιά μας.
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αθρόα συμμετοχή και προσφορά σας για την επιτυχημένη διοργάνωση γεύματος φιλοξενίας που παρείχαμε σε αλλοδαπούς μαθητές και δασκάλους στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην τραπεζαρία του σχολείου και οι καλεσμένοι μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της φιλοξενίας που τους παρείχαμε, αναχώρησαν, δε, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της.  
Και φέτος, ο Σύλλογος ήταν στην ευχάριστη θέση να μοιράσει βασιλόπιτα σε όλους τους μαθητές του σχολείου για το καλωσόρισμα του νέου έτους αλλά και να δώσει αναμνηστικά δώρα στους τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί της πίτας. Εξάλλου, φαινομενικά «μικρά πράγματα», δίνουν στα παιδιά μας μεγάλη χαρά.
Για όλες τις δραστηριότητές του, ο Σύλλογός μας βασίζεται αποκλειστικά σ’ εσάς που με τη συνεισφορά σας (υλική, ηθική και έμπρακτη) συμβάλλετε στο να κάνουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας στο σχολικό τους περιβάλλον, καλύτερη. Ο μόνος πόρος του Συλλόγου, είναι οι δικές σας συνδρομές.
Σας υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι η ετήσια συνδρομή προς το Σύλλογο Γονέων,  ανέρχεται στο ποσό των 10 € ανά οικογένεια και ότι η καταβολή της έχει ζωτική σημασία για την συνέχιση και την επέκταση των δραστηριοτήτων μας. Παρακαλούμε λοιπόν όσους από εσάς δεν έχετε καταβάλει τη συνδρομή του σχολικού έτους 2012 - 2013,  να την καταβάλετε είτε στην δασκάλα ή δάσκαλο της τάξης του παιδιού σας, έως την 30η-3-2013, είτε απευθείας στην ταμία του Συλλόγου μας κα Νεκταρία Σιδέρη που θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου τα πρωινά κάθε Σαββάτου για την εξυπηρέτησή σας.
Για την άμεση ενημέρωσή σας για κάθε θέμα που μας απασχολεί, όπως έχετε διαπιστώσει, έχουμε ήδη προβεί στην ενεργοποίηση του blog του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου,                                 ( http://syllogosgoneontritou.blogspot.gr/ ) στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση, είτε απευθείας, είτε μέσω του αξιολογότατου blog του σχολείου μας                             ( http://3dimzografou.blogspot.gr/ ).   Μέσω του ιστολογίου μας αυτού, φιλοδοξούμε να σας παρέχουμε άμεση ενημέρωση για τα θέματα του σχολείου και των παιδιών μας, αλλά και για τις πρωτοβουλίες και τα πεπραγμένα του Συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας, η οποία είναι σημαντική αλλά και αναγκαία για το Σύλλογό  μας και σας ζητάμε να είσαστε στο πλάι μας, όποτε χρειαστεί για το καλό των παιδιών μας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να είμαστε, πάντα δίπλα σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί και άπτεται της σχολικής πραγματικότητας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Ο Πρόεδρος,

 Σπύρος Ζούμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου