Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL!


Παρακάτω παρατίθενται κάποιες πληροφορίες για το σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό γεγονός :
Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να αποδείξει ότι τα σύνορα δεν έχουν θέση στην επιστήμη.
Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ είναι η
Η συμμετοχή που θα παρουσιάσουν οι μαθητές στο Φεστιβάλ έχει τον τίτλο " Το μυστήριο του χαμένου ρομπότ" και αποτελεί μια διαδραστική έκθεση από μαθητές διαφόρων ηλικιών με κοινό Παιδιά (6-12 ετών), Εφήβους (13 - 18 ετών), Οικογένειες (γονείς με παιδιά) και Εκπαιδευτικούς.
Aποτελεί ένα συνδυασμό επίλυσης μυστηρίων και γρίφων με τη ρομποτική και το STEM. Οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν , να προγραμματίσουν και να κατασκευάσουν στα πλαίσια διαφορετικών διαδρομών μυστηρίου που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες. Τα στοιχεία δίνονται στους επισκέπτες με ρομπότ που πλοηγούνται με προγραμματισμό μέσα σε λαβύρινθο, μέσω augmented reality, με πετυχημένη χρήση αυτοσχέδιων κατασκευών STEM κ.α. Κάθε στοιχείο οδηγεί τον επισκέπτη σε μία διαφορετική γωνιά, ώσπου να λύσει το μυστήριο.
Ο ρόλος των μαθητών είναι πάρα πολύ σημαντικός καθώς θα είναι οι ίδιοι που θα εξηγούν τις εργασίες τους και θα καλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις κατασκευές τους και να φτιάξουν καινούριες ώστε να λύσουν το μυστήριο.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς θα εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και την αναλυτική τους σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου