Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6-11-2017, ΩΡΑ 14.00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (οδός Τσόχα, αρ. 15)
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 14.ΟΟ

(ακολουθεί το υπόμνημα που θα κατατεθεί αρμοδίως)
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ
1. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, οδός Αναστασίου Τσόχα, αρ. 15, Αθήνα.
2. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, οδός Δώρου, αρ. 9, Αθήνα.
Κοινοποίηση προς :
1. κα Δήμαρχο Ζωγράφου
2. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ζωγράφου
3. Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ζωγράφου
4. κ.κ. Εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων
5. Α' Σύλλογο Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
6. Διευθύνσεις &Συλλόγους Διδασκόντων Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου
7. Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ζωγράφου
8. Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου
9. τον τοπικό τύπο και τα Μ.Μ.Ε. του Ζωγράφου


"Λιγότερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά στα σχολεία…", έλεγαν θριαμβευτικά στα κανάλια οι αρμόδιοι κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η κατάσταση που βιώνουμε, όμως, εμείς και τα παιδιά μας είναι κατά πολύ διαφορετική, καθώς :
- Περισσότερο, ίσως, από κάθε άλλη χρονιά, καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια να μην γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών και να καλυφθούν στα χαρτιά, αλλά όχι και στην πράξη, τα εξόφθαλμα κενά, με μετακινήσεις υποτιθέμενων υπεράριθμων εκπαιδευτικών και επανατοποθετήσεις, χωρίς να έχει γίνει μελέτη των επιμέρους περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να αναλάβουν τμήματα, εκπαιδευτικοί που δεν είναι σε θέση για πολλούς, γνωστούς στη διοίκηση, λόγους (υγείας και άλλους) να αναλάβουν εκπαιδευτικά καθήκοντα.
- Το ολοήμερο σχολείο χρόνο με το χρόνο και συστηματικά απαξιώνεται και παρακμάζει, μέχρι την οριστική κατάργησή του, δια της αποψίλωσής του από εκπαιδευτικό προσωπικό και δια της ανυπαρξίας δομών, μέσων και πολιτικών που να το υποστηρίζουν, με αποτέλεσμα η λειτουργία του πλησιάζει όλο και περισσότερο αυτή μίας δομής φύλαξης.
- Οι δάσκαλοι καλούνται να γίνουν «λάστιχο», επωμιζόμενοι, πέραν των εκπαιδευτικών καθηκόντων τους στις τάξεις, διοικητικές ευθύνες, καθήκοντα φύλαξης αλλά και την ευθύνη λειτουργίας των ολοημέρων σχολείων, υποχρεούμενοι μάλιστα να διδάξουν γνωστικά αντικείμενα που δεν κατέχουν, μόνο και μόνο για να μην γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.
- Οι δάσκαλοι ξένων γλωσσών, ειδικής αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, ή δεν υφίστανται, ή τοποθετούνται με μεγάλη καθυστέρηση ή (στην καλύτερη περίπτωση) τρέχουν να προλάβουν, από το ένα σχολικό συγκρότημα, στο άλλο, με διδακτικά καθήκοντα διαμοιρασμένα ακόμη και σε πέντε σχολεία, ενώ και η ενισχυτική διδασκαλία, τείνει προς εξαφάνιση.
- Καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να καλύψουν κενά και ώρες στην πρωτοβάθμια, μετακινούμενοι ακόμη και για ολόκληρα χιλιόμετρα.
- Οι δαπάνες για τη παιδεία μειώνονται συνεχώς και το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας έχουν μετακυλήσει την ευθύνη λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε πτωχευμένους δήμους, στους οποίους μάλιστα αρνούνται τη στοιχειώδη χρηματοδότηση.
- Οι γονείς καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αυτονόητες παροχές που ήδη έχουμε χρυσοπληρώσει με δυσβάσταχτους φόρους, ενώ μεθοδευμένα προωθείται το πρότυπο ενός σχολείου που θα λειτουργεί με χορηγούς και χρηματοδότηση από τους γονείς και θα διαγκωνίζεται, κανιβαλίζοντας το όμορο σχολείο, για το ποιο σχολείο θα επιβιώσει και ποιο τελικά θα κλείσει…

Η ανάπτυξη, όμως, δεν γίνεται με κλειστά ή πτωχευμένα σχολεία!
Οι γονείς δεν κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρά μας για τα παιδιά μας, ούτε φυσικά συμβιβαζόμαστε με το να παραμένουν, η παιδεία και η υγεία, μόνιμοι παρίες στις κρατικές προτεραιότητες. Ειδικά οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών των Δημοτικών σχολείων του Ζωγράφου, εκφράζουμε σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την έντονη διαμαρτυρία μας για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που ήδη έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των ολοήμερων σχολείων αλλά και του κανονικού προγράμματος.
Απαιτούμε από τους καθ’ ύλη αρμόδιους, να σκύψουν με ενδιαφέρον έστω και τώρα, δύο σχεδόν μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφουγκραζόμενοι και εισακούοντας τα σοβαρά προβλήματα κάθε επιμέρους σχολικής μονάδας, όπως ήδη τους τα έχουν μεταφέρει οι Διευθυντές και ο Σχολικός Σύμβουλος.
Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις με διορισμούς και τοποθετήσεις κατάλληλου εκπαιδευτικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων, πριν ακόμη χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά, γιατί κάθε χρονιά, για τα παιδιά μας είναι αναντικατάστατη!
Το διαρκές μνημόνιο στο χώρο της παιδείας, δεν είναι, ούτε πρόκειται θα γίνει από εμάς, αποδεκτό!

Ζωγράφου, 3 Νοεμβρίου 2017
ΤΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ 1ου, 3ου, 12ου και 19ου
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου