Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

            Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και περί ώρα 10.00 π.μ., κατόπιν νομίμου και εμπροθέσμου προσκλήσεως, συνεκλήθη Έκτακτη Γενική Συνέλευση  του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.
Στη Συνέλευση επίσης έγιναν δεκτοί και παρευρέθησαν ως παρατηρητές με σκοπό την ενημέρωσή τους και χωρίς να ψηφίζουν,  δεδομένου ότι το θέμα τους αφορά εξίσου,  γονείς και κηδεμόνες του συστεγαζόμενου 9ου Δημοτικού Σχολείου.  
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης για το οποίο και συνεκλήθη η έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήταν:

«ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,  ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ».

Κατ’ αρχήν έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, Σπύρος Ζούμπος, ο οποίος και ενημέρωσε τη Συνέλευση των Γονέων για τα δεδομένα της υπόθεσης και για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Συλλόγου μας και αυτές της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου. Γνωστοποιήθηκε ότι ο Σύλλογός μας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, προτίθεται να συνεχίσει να αντιτίθεται στις εξαγγελθείσες τελικά στις 26-5-2014, ως οριστικές, συγχωνεύσεις και θα εστιάσει στον παράνομο και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα αυτών, ζητήθηκε δε ή έγκριση και η εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης των γονέων προς τούτο. Κατά το Δ.Σ., κρίνεται απαραίτητη η μαζικότητα της συμμετοχής των γονέων, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί πραγματικά να θορυβήσει τους σχεδιαστές αυτής της απαράδεκτης απόφασης και να τους αναγκάσει να την πάρουν πίσω. Μέχρις στιγμής ο Σύλλογος έχει προβεί σε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, έχει αναδείξει το θέμα μέσω του διαδικτύου και του Τύπου αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου (όπου μίλησε ενημερώνοντας του δημοτικούς συμβούλους ως εκπρόσωπος του σχολείου μας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου, ο κος Ζούμπος), «ενοχλεί» συνεχώς τους αρμόδιους και ενημερώνει καθημερινά και κινητοποιεί τους γονείς με αφίσες, ανακοινώσεις και κυρίως μέσω του blog του Συλλόγου.
Στην συνέχεια και μετά την ενημέρωση ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ομόφωνα απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες και βλαπτικές για τα στοιχειώδη δικαιώματα των παιδιών μας οι συγχωνεύσεις και ειδικά η συγχώνευση των σχολείων του σχολικού μας συγκροτήματος και εγκρίθηκε η συνέχιση του αγώνα του Δ.Σ και των γονέων. Ακολούθως συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις γονέων για τις μελλοντικές μορφές αντίδρασης των γονέων του σχολείου μας. Επ’ αυτών αποφασίστηκε :
·        Να κλείσει συμβολικά το σχολικό μας συγκρότημα την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 για μία ώρα (από ώρα 8.00 π.μ. έως ώρα 9.00 π.μ., που συμπίπτει με την πρώτη σχολική ώρα) και να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας γονέων και παιδιών έως τη Πλατεία Γαρδένιας καθώς και το Δημαρχείο Ζωγράφου.
·        Να μαζευτούν υπογραφές από τους γονείς και κηδεμόνες και των δύο σχολείων που αντιτίθενται στη συγχώνευση.
·        Να παρευρεθούμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, στις 14:00 μ.μ.
·        Να ασκηθεί πίεση στον Δήμο Ζωγράφου για πιο έμπρακτη συμπαράσταση, διότι και ο Δήμος μπορεί να κινηθεί πιο αποτελεσματικά, νομικά και θεσμικά, εναντίον της απόφασης περί συγχωνεύσεων.

ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου