Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!


Δεκάδες παιδιά και γονείς του σχολικού μας συγκροτήματος, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον που άλλοι απεργάζονται γι' αυτούς συμμετέχοντας δυναμικά σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Ζωγράφου όπου και παρέδωσαν ψήφισμα. Απαίτηση όλων είναι ο Δήμος να δράσει άμεσα, όπως και δύναται, ώστε να ανακληθούν οι παράνομες συγχωνεύσεις και το Υπουργείο Παιδείας να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να εγκαταλείψει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του. 


Οι γονείς έδωσαν ραντεβού σήμερα Τρίτη και ώρα 18.00 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου όπου θα εκθέσουν τα αιτήματά τους. Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                                                                                Ζωγράφου, 3 Ιουνίου 2014
ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς:        κο   Δήμαρχο Ζωγράφου
Κοιν.: κ.κ. 1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                  2. Δημοτικό Συμβούλιο
                  3. Δημοτικές Παρατάξεις
                  4. Δ.Ε.Π.

Μετά την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους έχει σαν επόμενο θύμα, την δημόσια δωρεάν παιδεία. Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις σχολείων - και το σχολείο μας είναι ένα από τα 8 σχολεία του Ζωγράφου που τελικά συγχωνεύονται… Η συγχώνευση για το σχολείο μας πιθανότατα θα σημάνει, μείωση των εκπαιδευτικών και των τάξεων, 25άρια, ακόμη και 30άρια τμήματα, 1 γυμναστή για 330 παιδιά και διακινδύνευση, αν όχι κατάργηση, του ολοημέρου σχολείου. Και όλα αυτά στις πλάτες των παιδιών μας… Και όλα αυτά παρά τις διαδοχικές κατηγορηματικά αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου…
Ποιος είναι ο σκοπός τους;
-Να μειώσουν στο ελάχιστο τη χρηματοδότηση - ήδη η  μείωσή της έφτασε στο 40%!
-Να απολύσουν – θέσουν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.
-Να εφαρμόσουν το σχέδιό τους για 25άρια – 30άρια τμήματα.
-Χορηγοί και επιχειρήσεις να μπουν ως τάχα «αναγκαίοι» στα σχολεία που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν - και αυτοί να καθορίζουν ακόμη και τα αναλυτικά προγράμματα.
- Το ένα σχολείο να ανταγωνίζεται το άλλο για την επιβίωσή του σε μία λογική κανιβαλισμού.

Εργαλεία του Υπουργείου Παιδείας στην υλοποίηση του «έργου» του είναι και:
Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Και στους πιο "καλόπιστους" είναι πλέον φανερό πως η λεγόμενη αξιολόγηση ανοίγει το δρόμο για συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.
ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ  ΣΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» - ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
Το μαθητοκτόνο σύστημα της «Τράπεζας Θεμάτων», διώχνει τους μαθητές από τα Λύκεια. Είναι προφανές ότι  δεν προορίζονται όλοι για μόρφωση…
Αυτό είναι "το νέο σχολείο" που ευαγγελίζεται το Υπουργείο…
Πολυδύναμα σχολεία, με ελάχιστους κακοπληρωμένους και φοβισμένους για το μέλλον τους εκπαιδευτικούς, που θα προσφέρουν, αντί για γνώση, δεξιότητες, με φροντιστήριο από το Γυμνάσιο για όσους μπορούν, ημιμαθείς ή απαίδευτους τους υπολοίπους μαθητές, αυριανούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις από τη ζωή.
ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ,  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
-Σε καμία τάξη να μην «στοιβάζονται» πάνω από 20 μαθητές (και 15 για τα  νηπιαγωγεία).
-Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την μόνη ουσιαστική επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΘΕΣΜΙΚΟ Ή ΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. 


ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου