Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.00 μ.μ.

       
  

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΞΑΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ  ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.00 μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ", ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !

(ακολουθεί Δελτίο Τύπου)             ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
           ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
               ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                                        Ζωγράφου, 25-6-2014 
                                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότεροι γονείς σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται στην πολιτική που  μετατρέπει το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, σε εμπόρευμα για λίγους.
Για την περιοχή μας, η ήδη αποφασισθείσα συγχώνευση 8 δημοτικών σχολείων σε 4 (ουσιαστικά κατάργηση 4 σχολείων…), προσθέτει ακόμη ένα ακόμη λιθαράκι  στην πορεία εφαρμογής του «νέου σχολείου» της αγοράς. Ενός σχολείου με διευθυντές μάνατζερ, που θα χρειάζεται χορηγούς για να επιβιώσει, θα «αξιολογείται» το ίδιο καθώς και οι δάσκαλοι και οι μαθητές του και θα «κανιβαλίζει» με όμορα σχολεία για το ποιό θα επιβιώσει και δεν θα κλείσει, θα έχει στοιβαγμένα 25 έως 30 παιδιά ανά τάξη χωρίς καμία πρόνοια για τους αδύναμους ή για όσους διαφέρουν , θα έχει μετακινήσεις όσων περισσεύουν και εκπαιδευτικούς απολυμένους ή φοβισμένους ότι έρχεται η σειρά τους να «αξιολογηθούν» κι αυτοί αρνητικά με αδιαφανή κριτήρια και να βιώσουν τον εφιάλτη της ανεργίας, ενός σχολείου που θα αδυνατεί να παρέχει ακόμα και στοιχειώδη μόρφωση στα παιδιά μας.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.00 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, άμεσα :
Να αποσύρει το νόμο για το «Νέο Σχολείο»   -   Να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης   -  Να μην συγχωνεύσει, καταργήσει ή κλείσει κανένα σχολείο, ανακαλώντας την ήδη δημοσιευθείσα υπουργική απόφαση που αγνοεί και διαστρεβλώνει τις αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου   -   Να αποσύρει την «Τράπεζα Θεμάτων»   -   Να σταματήσει την λογική ενός σχολείου - αέναου εξεταστικού κέντρου – Να αφήσει τους εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με τη μόρφωση των παιδιών μας και όχι με «αξιολογήσεις» και «αυτοαξιολογήσεις» που στόχο έχουν τις απολύσεις - Να σταματήσει το φακέλωμα των παιδιών μας και το δικό μας που επιχειρείται με την εφαρμογή των προγραμμάτων «my school» και «ευ ζην».
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ πλαισιώνουμε τους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σε κάθε σχολείο, για να κάνουμε αποτελεσματικότερο και μαζικότερο τον αγώνα μας.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου