Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 6-12-2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                             3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΓΟΝΕΩΝ



   Αγαπητοί γονείς,  

   Την Παρασκευή 12-12-2014 (ώρες 7.30 π.μ. – 9.00 π.μ.) και το Σάββατο 13-12-2014 (ώρες 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.), στο σχολείο μας θα λάβουν χώρα οι ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καθώς συμπληρώθηκαν ήδη δύο έτη από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Εν όψει των εκλογών, θα γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο εστιατόριο του σχολείου το Σάββατο 6-12-2014, ώρα 12.00 π.μ. για ενημέρωση πεπραγμένων και δήλωση υποψηφιοτήτων. Στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας και βάσει του καταστατικού μας, πρέπει να καταβληθεί από όλους η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (ύψους 10 € ανά οικογένεια, ανεξαρτήτως παιδιών).  Η καταβολή της συνδρομής, είναι υποχρεωτική για την κτήση της ιδιότητας του μέλους του Συλλόγου μας και θα γίνεται στον δάσκαλο κάθε τάξης  μέχρι την Πέμπτη 11-11-2014. Ας μη λησμονούμε ότι η συνδρομή είναι ο μόνος ουσιαστικός οικονομικός πόρος του Συλλόγου και μόνον η σχετική οικονομική αυτοτέλειά μας, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα σχέδιά  μας για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, με ορατά πιστεύουμε αποτελέσματα. Ό,τι λοιπόν δίνουμε ως συνδρομή, ξαναγυρίζει στο πολλαπλάσιο στα παιδιά μας.
   Όσον αφορά στον απολογισμό της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ., πέρασαν δύο έτη γόνιμα και δημιουργικά κατά τα οποία, με τα λάθη, με τις αδυναμίες μας - αλλά πάντα με αγαθές προθέσεις - βάλαμε στόχους τους οποίους ως επί το πλείστον, φέραμε εις πέρας και δημιουργήσαμε την υποδομή για ακόμα ουσιαστικότερες δράσεις τα επόμενα χρόνια από αυτούς που θα κληθούν να αναλάβουν τις τύχες του Συλλόγου. Εν ολίγοις:
   - Διοργανώσαμε bazaar που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε άμεσα το σχολείο μας και την καθημερινή διαβίωση των παιδιών μας σε αυτό. Αποκαταστήσαμε και βάψαμε τις αίθουσες και τον τοίχο του άνω προαυλίου. Δημιουργήσαμε δίκτυο internet. Επισκευάσαμε τις χαλασμένες μπασκέτες. Αγοράσαμε εξοπλισμό που έλειπε και διευκόλυνε την καθημερινότητα των παιδιών μας.
   - Διοργανώσαμε σεμινάρια ψυχολογικής και παιδαγωγικής επιμόρφωσης γονέων και διαλέξεις για το ασφαλές διαδίκτυο, την υγιεινή διατροφή και την φροντίδα της υγείας των παιδιών.
   -  Συνδράμαμε τους δασκάλους των παιδιών μας σε ό,τι μας ζήτησαν και συμμετείχαμε σε εκπαιδευτικές εξορμήσεις που διοργάνωσαν.
   - Κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τα φλέγοντα θέματα της παιδείας, με συνεχή υπομνήματα και παρεμβάσεις, δια των μελών του Συλλόγου μας και δια του προέδρου του, που εξελέγη και Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου.
   - «Βομβαρδίσαμε» με υπομνήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας τον Δήμο Ζωγράφου και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αναδεικνύοντας ειδικά τα προβλήματα του σχολείου μας. Πετύχαμε να ληφθεί οριστική απόφαση για την ανακατασκευή του άνω προαυλίου χώρου και την επίστρωσή του με αντιολισθητικό τάπητα (πιθανότατα το καλοκαίρι) ενώ πιέζουμε συνεχώς και για την ανακατασκευή των τουαλετών και ήδη έχουμε αποσπάσει ενθαρρυντικές υποσχέσεις.
   - Συντονίσαμε τον αγώνα μας κατά των συγχωνεύσεων και αναδείξαμε στα Μ.Μ.Ε. την επιτυχή, όπως απεδείχθη, δραστηριοποίηση των γονέων που απέτρεψε τη μείωση του αριθμού των διδασκόντων, των τάξεων και συνεκδοχικά και τις συμπτύξεις των τμημάτων.
   - Διοργανώσαμε με επιτυχία τις χειμερινές και θερινές γιορτές του σχολείου μας, τους αποκριάτικους χορούς μας, τα χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά bazzar, αλλά και πρωτοπόρες εκπαιδευτικές και οικολογικές δράσεις όπως το πρόσφατο «λιομάζωμα».
   - Συμβάλλαμε στην επίλυση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας του σχολείου μας και του ολοήμερου σχολείου, σε άμεση, καθημερινή και αγαστή συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους δασκάλους.
   - Φιλοξενήσαμε δασκάλους και παιδιά από χώρες της Ε.Ε., προβάλλοντας την εικόνα μίας αληθινής, περήφανης Ελλάδας.
   - Οργανώσαμε με επιτυχία τις προαιρετικές επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας κάθε Σάββατο (μουσική, θεατρική αγωγή, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί) και ειδικά φέτος, τις διευρύναμε περαιτέρω με το σκάκι και τα καλλιτεχνικά.
   - Προσφέραμε στους ίδιους τους γονείς τη δυνατότητα να γυμνάζονται δωρεάν μέσω του προγράμματος «Γυμναστική για Γονείς», που καθιερώσαμε από την περσινή χρονιά και συνεχίζουμε και εφέτος.
  - Δώσαμε μικροχαρές στα παιδιά μας μοιράζοντάς τους βασιλόπιτα και συμβολικά δωράκια κατά τις γιορτές και κατά την αποφοίτηση.
  - Δημιουργήσαμε και συντηρούμε ένα ζωντανό blog (syllogosgoneontritou.blogspot.gr) προς άμεση  ενημέρωση των γονέων για τα πεπραγμένα μας αλλά και για τα θέματα που τους αφορούν και άπτονται της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  - Ψηφιοποιήσαμε πλήρως όλο το έντυπο υλικό και τα αρχεία του Συλλόγου μας σε μορφές αρχείων pdf & word, ώστε να είναι άμεση η δυνατότητα δημιουργικής και αποτελεσματικής χρήσης του.
  - Αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα και τις αγωνίες του διδακτικού προσωπικού και των διοικήσεων των μέχρι πρότινος συστεγαζόμενων σχολείων και πετύχαμε την ταύτιση δράσεων και επιδιώξεων με την καθημερινή επαφή και ειλικρινή συνεννόηση, αλλά και με συναντήσεις γνωριμίας και ουσιαστικής σύσφιξης σχέσεων.
   Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας πιστεύουμε πως είναι ευδιάκριτο, στη βελτίωση της όλης εικόνας του σχολείου μας, που κατά γενική ομολογία, πρωτοπορεί σε δράσεις, έχει ενεργό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας και πιέζει σθεναρά για το αυτονόητο : Την παροχή ουσιαστικής, ποιοτικής, δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά.
    Στην ίδια κατεύθυνση – και σε ακόμη πιο επιτυχημένα μονοπάτια – καλείται και μπορεί να βαδίσει ο νέος Σύλλογος, που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές. Επιθυμούμε σφόδρα τη συμμετοχή όλων των γονέων στα δρώμενα. Καλούμε λοιπόν κάθε γονιό που έχει διάθεση να βοηθήσει, να δηλώσει την υποψηφιότητά του για το νέο Δ.Σ., είτε στη Γενική Συνέλευση, είτε στη Γραμματέα του Συλλόγου, Γεωργία Σταματάκη, τηλ.  6938723026. Αλλά και όσοι δεν στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. ας έχουν στο νου τους ότι, Σύλλογος Γονέων ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - και οι επιδιώξεις μας λίγο πολύ, κοινές. Όλοι λοιπόν είναι χρήσιμοι, κανείς δεν περισσεύει και όλοι πρέπει να συμμετέχουν σύμφωνα με τις δυνάμεις τους για το καλό των παιδιών μας. Σας θέλουμε λοιπόν δίπλα στο Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ.


                                                                  ΤΟ Δ.Σ.

ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,           ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΑ ΤΖΟΥΒΑΡΑ-ΜΟΥΜΟΥ,  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ,  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ,   ΤΑΜΙΑΣ 
ΕΒΕΛΥΝ ΖΕΡΒΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,  ΜΕΛΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ,  ΜΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου