Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
(Αμφιτρίτης & Ιωάννου Θεολόγου, Παλαιό Δημαρχείο Ζωγράφου)


Ζωγράφου, 10-11-2014                                     Aρ. Πρωτ.: 43

                                  ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:  κ.κ. 1. Δήμαρχο Ζωγράφου
                   2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                   3. Δημοτικές Παρατάξεις
                   4. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
                   5. Δ.Ε.Π.

Κοιν.:         Α΄/θμια  Σχολική Επιτροπή
                   Β΄/θμια  Σχολική Επιτροπή
                   Α΄ Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
                   ΣΤ΄  ΕΛΜΕ
                   Διευθύνσεις Σχολείων
                   Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων


Επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων σας και της πρόσφατης συναντήσεως με τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δια του παρόντος σας υπενθυμίζουμε πως, παρά το γεγονός ότι στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου έχουν, από ετών, κυριολεκτικά συσσωρευτεί δεκάδες υπομνήματα από τις διευθύνσεις και από τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής μας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά τους συγκροτήματα, δυστυχώς ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους με συνέπεια, τα σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν, τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και τις ζωές των παιδιών μας, να διαιωνίζονται.
Ήδη και επανερχόμενοι στο από 5-11-2014, υπόμνημά μας με αριθμό πρωτοκόλλου 35, που δεν έτυχε της δέουσας ανταπόκρισης, δια του παρόντος, σας υπενθυμίζουμε τα βασικότερα εξ αυτών :
Στα 1ο – 19ο δημοτικά σχολεία, αν και νεότευκτα, δεν έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση στεγάστρου στην είσοδο, ενώ δεν λειτουργούν και οι βρύσες στις τουαλέτες.
Από το 2ο δημοτικό σχολείο, έχει ζητηθεί η μόνωση της ταράτσας, να τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα ψύξης - θέρμανσης, και να γίνει στέγαστρο στο κυλικείο.
Το 3ο δημοτικό σχολείο, από τα παλαιότερα σχολεία της περιοχής μας, αντιμετωπίζει σοβαρότατα εγγενή προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με κυριότερα, την επείγουσα ανάγκη της ολικής ανακατασκευής του προ 50ετίας χρονολογούμενου συστήματος αποχέτευσης και των τουαλετών, της επίστρωσης αντιολισθητικού τάπητα στο επικίνδυνο άνω προαύλιο, της αντιολισθητικής επεξεργασίας μαρμάρων και μωσαϊκών, της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων κιγκλιδωμάτων και του σοβατίσματος και της βαφής των ήδη καταρρεουσών εξωτερικών επιφανειών.
Τα 4ο δημοτικό σχολείο επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις τουαλέτες, που συμπληρώνουν 30 έτη από την κατασκευή τους και με την ολισθηρότητα των προαυλίων χώρων και των δαπέδων.
Τα 5ο και 6ο δημοτικά σχολεία χρειάζονται ανακατασκευή στις τουαλέτες και στις βρύσες και αποκατάσταση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων και εκσυγχρονισμό ηλεκτρολογικού δικτύου.
Τα 8ο και 12ο δημοτικά σχολεία χρειάζονται ανακατασκευή στις τουαλέτες του 2ου ορόφου, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταρρέουσα οροφή στην αίθουσα τελετών, με την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε πολλούς χώρους του σχολικού συγκροτήματος, θέματα ασφάλειας, υγιεινής από περιστέρια και τρωκτικά αλλά και υγείας από την κυκλοφορία των λεωφορείων, ενώ και εδώ απαιτείται η αποκατάσταση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων.
Το 1ο γυμνάσιο - λύκειο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της έλλειψης μόνωσης της αίθουσας του γυμναστηρίου, ολισθηρότητας του προαυλίου χώρου, έλλειψης επαρκούς φωτισμού και φύλαξης, αλλά και με τις πεπαλαιωμένες τουαλέτες..
Στο 3ο γυμνάσιο - λύκειο απαιτείται να γίνει, αντιολισθητική επίστρωση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων, βαφή των αιθουσών που έχουν πάνω από 8 έτη να βαφτούν, αντιμετώπιση της υγρασίας στις 2 ημιυπόγειες αίθουσες και επισκευή των σάπιων κιγκλιδωμάτων και της εξώθυρας.
Στο 4ο γυμνάσιο – λύκειο είναι απαραίτητη η ανακατασκευή στις τουαλέτες των κοριτσιών, πρέπει να τοποθετηθεί στέγαστρο από την κύρια είσοδο έως τις εξωτερικές τουαλέτες, να επισκευαστούν οι αύλιοι χώροι και οι σαθρές κερκίδες, να γίνουν ελαιοχρωματισμοί και να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές.
Το 5ο γυμνάσιο, χρειάζεται  ανακατασκευή στο σύστημα αποχέτευσης των τουαλετών, εξωτερική βαφή, ανακαίνιση της αίθουσας τελετών και στεγανοποίηση της στέγης του κυρίου κτιρίου και της μικρής αίθουσας γυμναστικής, με ταυτόχρονη αντικατάσταση της πόρτας.
Το 5ο λύκειο έχει θέσει αίτημα αξιοποίησης των λυόμενων αιθουσών και επισκευής του δαπέδου στο εργαστήριο φυσικής.
Τέλος, το 6ο γυμνάσιο – λύκειο αντιμετωπίζει και αυτό προβλήματα με τις τουαλέτες, τις πόρτες, το προαύλιο, χρειάζεται αντικατάσταση των παραθύρων και των stop αλουμινίου, ενώ πρέπει να κατασκευαστεί και αμφιθέατρο.
Αν και τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια, είναι προφανές ότι η αντιμετώπισή τους, ιδίως αν προηγηθούν άμεσα όσα άπτονται της ασφάλειας και της υγιεινής (τουαλέτες, προαύλια), βρίσκεται σαφώς εντός των δυνατοτήτων του Δήμου. Στο πλαίσιο δε και των τελευταίων χρηματοδοτήσεων που δημιουργούν την οικονομική επάρκεια αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών, απαιτείται ο Δήμος Ζωγράφου και οι τεχνικές υπηρεσίες του να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε η τρέχουσα σχολική χρονιά να είναι και η τελευταία που βρίσκει τα σχολεία του Ζωγράφου αντιμέτωπα με αυτά τα χρόνια προβλήματα.
Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου, ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των φορέων των σχολικών κοινοτήτων καθώς και χιλιάδων γονέων και παιδιών και ευλόγως αναμένουμε, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ζωγράφου, να τύχουν επιτέλους δέουσας επιμέλειας και φροντίδας από τον καθ’ ύλη αρμόδιο Δήμο Ζωγράφου και τις υπηρεσίες του.

                                  Για Το  Δ.Σ.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΚΑΤΟΥ                                ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου