Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
(Αμφιτρίτης & Ιωάννου Θεολόγου, Παλαιό Δημαρχείο Ζωγράφου)


Ζωγράφου, 11-11-2014                                         Aρ. Πρωτ.: 46

ΑΙΤΗΜΑ - ΥΠΟΜΝΗΜΑΠρος:           κα   Δήμαρχο Ζωγράφου
Κοιν.: κ.κ.     1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                      2. Δημοτικό Συμβούλιο
                      3. Δημοτικές Παρατάξεις
                      4. ΔΕΠ


Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού που παρουσιάστηκε και στα σχολεία του Ζωγράφου. Δυστυχώς, όπως προκύπτει από την πληροφόρησή μας, κατά τη φετινή χρονιά το πρόβλημα έχει ενταθεί, χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί μια οργανωμένη μέριμνα για την εξάλειψή του.
Πάγια θέση της Ένωσης είναι ότι στην εποχή μας είναι απολύτως απαράδεκτο παιδάκια να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα ή να μην μπορούν να παρακολουθήσουν απερίσπαστα το σχολικό τους πρόγραμμα, μόνο και μόνο επειδή υποσιτίζονται. Είναι ντροπή για την κοινωνία μας και το επίπεδο του πολιτισμού μας. Το να μην πεινάσει κανένα παιδί δεν πρέπει να παραμείνει ευχή.  Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει πραγματικότητα.
Εμείς, ως γονείς έχουμε την πεποίθηση και την πάγια εκπεφρασμένη θέση ότι σε κάθε παιδί πρέπει να προσφέρεται ένα δωρεάν γεύμα μέσα στο σχολείο. Πρέπει λοιπόν άμεσα να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός γι’ αυτό. Μέχρι τότε και δεδομένου ότι οι ανάγκες μας έχουν προ πολλού προσπεράσει, πρέπει να ληφθεί άμεση πρόνοια ώστε να βοηθηθούν άμεσα και ουσιαστικά οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ο δήμος Ζωγράφου, διαθέτει τις σχετικές δυνατότητες και υποδομές και πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα, διακριτικά και ουσιαστικά.  
Από την πλευρά μας, εμείς θα είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία με συγκεκριμένες δημιουργικές προτάσεις για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

                                        Για Το  Δ.Σ.

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΚΑΤΟΥ                                ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου