Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

     ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                     Ζωγράφου, 7-1-2014
         Aρ. Πρωτ.: 35

                                         ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:  κ.κ. 1. Δήμαρχο Ζωγράφου
                   2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                   3. Δημοτικές Παρατάξεις
                   4. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
                   5. Δ.Ε.Π.

Κοιν.:         Α΄/θμια  Σχολική Επιτροπή
                   Β΄/θμια  Σχολική Επιτροπή
                   Α΄ Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
                   6η  ΕΛΜΕ
                   Διευθύνσεις Σχολείων
                   Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων





Άλλη μια χρονιά τελείωσε και παρά το γεγονός ότι στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου έχουν, από ετών, κυριολεκτικά συσσωρευτεί δεκάδες υπομνήματα από τις διευθύνσεις και από τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής μας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά τους συγκροτήματα, δυστυχώς ελάχιστα γίνονται προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους με συνέπεια, τα σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν, τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και τις ζωές των παιδιών μας, να διαιωνίζονται.
Ήδη, δια του παρόντος, σας υπενθυμίζουμε τα βασικότερα εξ αυτών :
Στα 1ο – 19ο δημοτικά σχολεία, αν και νεότευκτα, δεν έχει γίνει ακόμη η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και λείπουν οι κουρτίνες από τα παράθυρα.
Από το 2ο δημοτικό σχολείο, έχει ζητηθεί να τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα ψύξης - θέρμανσης, να τοποθετηθεί σύστημα συναγερμού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και να καλυφθεί με πλέξιγκλας ο χώρος δίπλα από τη σκάλα που οδηγεί σε αυτή.
Τα 3ο και 9ο δημοτικά σχολεία, από τα παλαιότερα σχολεία της περιοχής μας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα εγγενή προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με κυριότερα, την επείγουσα ανάγκη της ολικής ανακατασκευής του συστήματος αποχέτευσης και των τουαλετών, της επίστρωσης αντιολισθητικού τάπητα στο επικίνδυνο άνω προαύλιο, της αντιολισθητικής επεξεργασίας μαρμάρων και μωσαϊκών, της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων κιγκλιδωμάτων και σοβατίσματος και της βαφής των ήδη καταρρεουσών εξωτερικών επιφανειών.
Τα 4ο και 10ο δημοτικά σχολεία επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις τουαλέτες, που συμπληρώνουν 30 έτη από την κατασκευή τους και με την ολισθηρότητα των προαυλίων χώρων και των δαπέδων, ενώ απαιτείται η τοποθέτηση στεγάστρου.
Τα 5ο και 6ο δημοτικά σχολεία χρειάζονται ανακατασκευή στις τουαλέτες και στις βρύσες, βαφή των αιθουσών και αποκατάσταση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων.
Τα 7ο και 12ο δημοτικά σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγιεινής από περιστέρια και τρωκτικά και χρήζουν ανακατασκευής των τουαλετών τους και αντιμετώπισης του προβλήματος των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων.
Τα 8ο και 15ο δημοτικά σχολειά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το αλεξικέραυνο, ενώ απαιτείται και η επισκευή των κιγκλιδωμάτων.
Το 1ο γυμνάσιο - λύκειο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της έλλειψης μόνωσης της αίθουσας του γυμναστηρίου
Στο 3ο γυμνάσιο - λύκειο απαιτείται να γίνει, αντιολισθητική επίστρωση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων και βαφή των αιθουσών.
Στο 4ο γυμνάσιο – λύκειο είναι απαραίτητη η ανακατασκευή στις τουαλέτες των κοριτσιών και πρέπει να τοποθετηθεί στέγαστρο από την κύρια είσοδο έως τις εξωτερικές τουαλέτες.
Το 5ο γυμνάσιο, χρειάζεται  ανακατασκευή στο σύστημα αποχέτευσης των τουαλετών, εξωτερική βαφή, ανακαίνιση της αίθουσας τελετών και στεγανοποίηση της στέγης του κυρίου κτιρίου και της μικρής αίθουσας γυμναστικής, με ταυτόχρονη αντικατάσταση της πόρτας.
Τέλος, το 6ο γυμνάσιο – λύκειο χρειάζεται αντικατάσταση των παραθύρων και των stop αλουμινίου, τεχνική φροντίδα για την επίτευξη αερισμού μιας αίθουσας που δεν έχει παράθυρα και επιπεδοποίηση και αντιολισθητική επίστρωση του επικλινούς προαυλίου χώρου.
Αν και τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια, είναι προφανές ότι η αποκατάστασή τους, ούτε δύσκολη, ούτε ιδιαίτερα δαπανηρή υπόθεση αποτελεί για το Δήμο. Στο πλαίσιο δε και των τελευταίων χρηματοδοτήσεων που δημιουργούν την οικονομική επάρκεια αντιμετώπισης των προβλημάτων, απαιτείται ο Δήμος Ζωγράφου και οι τεχνικές υπηρεσίες του να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε η τρέχουσα σχολική χρονιά να είναι και η τελευταία που βρίσκει τα σχολεία του Ζωγράφου αντιμέτωπα με αυτά τα χρόνια προβλήματα.
Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου, ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των φορέων των σχολικών κοινοτήτων καθώς και χιλιάδων γονέων και παιδιών και απαιτούμε να δούμε επιτέλους την άμεση και έμπρακτη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, από τον καθ’ ύλη αρμόδιο Δήμο Ζωγράφου και τις υπηρεσίες του.


Για Το  Δ. Σ.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΚΑΤΟΥ        ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου