Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ζωγράφου, 5 Νοεμβρίου 2013

Αγαπητοί γονείς,

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε – μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις που θέτει η δυσμενής κατάσταση γύρω μας και τα προβλήματα που διαρκώςσυσσωρεύονται στο χώρο της παιδείας.
Η περσινή χρονιά, πρώτη για πολλά από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ήταν πραγματικά μία γόνιμη χρονιά. Βάλαμε στόχους τους οποίους φέραμε εις πέρας και δημιουργήσαμε την υποδομή για ακόμα ουσιαστικότερες δράσεις τα επόμενα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ορατό, πιστεύουμε, στη φετινή εικόνα του σχολείου μας, που πλήρως ανανεωμένο αισθητικά και λειτουργικά, υποδέχθηκε τα παιδιά μας παρέχοντάς τους ένα πιο υγιές και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και διαβίωσης. Λίγα λόγια λοιπόν για τις περσινές μας δραστηριότητες :
- Σε συνεργασία με τους δασκάλους διοργανώσαμε με επιτυχία το πασχαλινό bazaar που μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιπαρέλθουμε άμεσα τις αντικειμενικές δυσκολίες, τη γραφειοκρατία και κυρίως την απροθυμία του καθ’ ύλην αρμόδιου κράτους και να βελτιώσουμε άμεσα το σχολείο μας, ανακαινίζοντας το, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Έχουμε βέβαια την αδιαπραγμάτευτη πεποίθηση ότι η φροντίδα των υποθέσεων της παιδείας και η εξασφάλιση δωρεάν πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας για όλους αποτελεί κρατική μέριμνα και υποχρέωση, πληρωμένη ήδη αδρά από τον έλληνα φορολογούμενο, γι’ αυτό και θέλουμε τη συμμετοχή σας για να αναδείξουμε αυτή μας την απαίτηση.
- Διοργανώσαμε με επιτυχία σεμινάρια ψυχολογικής και παιδαγωγικής επιμόρφωσης γονέων με την αμέριστη βοήθεια και αφιλοκερδή συμμετοχή της παιδοψυχολόγου κας Καπώνη.
- Κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τα θέματα της παιδείας, με συνεχή υπομνήματα και παρεμβάσεις, τόσο στο Δήμο Ζωγράφου, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, δια των μελών του Συλλόγου μας και του προέδρου του, που είχε την τιμή να εκλεγεί και Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου.
- Διοργανώσαμε με επιτυχία τις χειμερινές και θερινές γιορτές του σχολείου μας και τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό μας.
- Συμβάλλαμε στην επίλυση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας του σχολείου μας και του ολοήμερου σχολείου, σε άμεση και αγαστή συνεργασία με τη διεύθυνση και τους δασκάλους και κινούμενοι πάντα με ευελιξία και με το σκεπτικό, να δίνεται άμεσα λύση χωρίς να χρονίζουν τα προβλήματα.
- Υποδεχθήκαμε σε πνεύμα ελληνικής φιλοξενίας καλεσμένους μας δασκάλους και παιδιά από χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius.
- Οργανώσαμε με επιτυχία τις προαιρετικές επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας κάθε Σάββατο.
- Δώσαμε μικροχαρές στα παιδιά μας μοιράζοντάς τους βασιλόπιτα και συμβολικά δωράκια κατά τις γιορτές και κατά την αποφοίτηση.
Με λίγα λόγια αναλάβαμε τις ευθύνες μας, όντας ενεργοί πολίτες και γονείς, αλλά ταυτόχρονα απαιτήσαμε και διαρκώς απαιτούμε και από τους καθ’  ύλην αρμόδιους να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους.
Για τη φετινή χρονιά οι στόχοι μας είναι διευρυμένοι.
- Ευελπιστούμε με τη συνεχή παρεμβατικότητά μας, αρμοδίως, να δώσουμε  επιτέλους λύση στα χρόνια προβλήματα της ολισθηρότητας του άνω προαυλίου χώρου και της δυσοσμίας στις τουαλέτες του σχολείου μας.
- Διεκδικούμε εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου μας, την αγορά διαδραστικών πινάκων και εποπτικού υλικού, τη σύνδεση στο διαδίκτυο για κάθε τάξη, τη βελτίωση του γυμναστηρίου κ.α.
- Φιλοδοξούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να βοηθήσουμε, με συγκεκριμένες δράσεις, οικογένειες και συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
- Στοχεύουμε σε νέες επιμορφωτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς, με πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε άμεσα (σεμινάρια, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.) και φυσικά
- Συνεχίζουμε την παρεμβατικότητά μας ώστε το σχολείο μας να έχει διακριτή και διεκδικητική φωνή προς τα έξω και να λειτουργεί, ει δυνατόν, ως ένα σώμα μαζί με τους άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας, διεύθυνση και δασκάλους.
- Συντασσόμαστε στον πάγιο και διαρκή αγώνα του γονεϊκού κινήματος για δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς διακρίσεις, για όλα τα παιδιά. 
Για όλα αυτά οι δυνατότητές μας θα είναι περιορισμένες και η φωνή μας θα είναι αδύναμη αν δεν έχουμε και τη δική σας συμμετοχή, τη συμμετοχή κάθε γονιού ξεχωριστά (υλική, ηθική και έμπρακτη). Ήδη έχουμε χτίσει καλές βάσεις ικανές να οδηγήσουν φέτος τη συμμετοχική διαδικασία των γονιών του σχολείου μας, σε ό,τι τους αφορά, σε ένα ανώτερο επίπεδο και αυτό ευελπιστούμε κυρίως να καταφέρουμε.
Μόνος μας πόρος για τις δράσεις που αναπτύσσουμε είναι η ετήσια συνδρομή σας και σας παρακαλούμε να μην αμελήσετε να μας δώσετε τη δυνατότητα να λειτουργούμε αξιοπρεπώς και να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή σας (10 € ανά οικογένεια) στην ταμία του συλλόγου μας, Νεκταρία Σιδέρη.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα επιδιώξουμε να βρισκόμαστε συχνά και να αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες σας και τα προβλήματα που σας απασχολούν.
Άμεση ενημέρωση για τα πεπραγμένα μας μπορείτε να έχετε από το blog του συλλόγου μας,  syllogosgoneontritou.blogspot.gr  στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση, είτε απευθείας, είτε μέσω του αξιολογότατου blog του σχολείου μας     ( http://3dimzografou.blogspot.gr/ ).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ - ΜΟΥΜΟΥ,                   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ,                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ,                                        ΤΑΜΙΑΣ
ΡΟΥΛΗ ΚΑΡΑΣΙΛΙΩΤΗ - ΖΑΧΑΡΙΟΥ,           ΜΕΛΟΣ
ΕΒΕΛΥΝ ΖΕΡΒΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,                   ΜΕΛΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ,                                 ΜΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου