Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δήλωση Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη

σχετική με την απόφαση του ΥΠΕΠΘ για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο και με την από 12-5-2014 και με αρ. πρωτ. 72624/Δ4 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της πολιτικής του για «εξοικονόμηση πόρων» στο χώρο της εκπαίδευσης, αποφάσισε τη συγχώνευση σχολικών μονάδων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Δημοτικά Σχολεία Ζωγράφου 10° με 4° , 15° με 12° , 7° με 8° και 3° με 9° .

Τονίζουμε ότι στην εν λόγω απόφαση το ΥΠΕΠΘ επικαλείται κακώς και ψευδώς την υπ. αριθμ 447/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου σύμφωνα με την οποία, πάντοτε κατά το ΥΠΕΠΘ, ο Δήμος Ζωγράφου συναίνεσε στην απόφαση συγχώνευσης σχολικών μονάδων της πόλης !

Η εν λόγω απόφαση, η 447/2013 ουδεμία σχέση έχει με το θέμα και αφορά σε μείωση προσαυξήσεων ποσού 6,17 € από χρηματικό κατάλογο υπέρ δημότη μας !

Απεναντίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου με την 477/2013 ομόφωνη απόφαση του «αποδέχεται την απόφαση της Α.Ε.Π. σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, κατά το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, σύμφωνα με τις προτάσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία, το ΥΠΕΠΘ αναγνώρισε το σφάλμα και υπεσχέθη ότι θα αφαιρέσει το Δήμο μας από την απόφαση του.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτη την εν λόγω απόφαση αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές λειτουργικές προδιαγραφές και όρους στην εκπαιδευτική διαδικασία προκαλώντας : 1) αύξηση του ήδη υψηλού αριθμού μαθητών ανά τάξη 2) άσκοπη και ιδιαίτερα σοβαρή αναστάτωση για τους μαθητές και γονείς των υπό συγχώνευση σχολείων και 3) αλλαγή στη ροή του εκπαιδευτικού έργου λόγω των υποχρεωτικών αλλαγών στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό 4) μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες σχολικές μονάδες και πιθανή απώλεια , για ορισμένους εξ αυτών, των οργανικών του θέσεων.

Η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας μόνο μέσα από το πρίσμα μιας στυγνής αριθμητικής και λογιστικής αντίληψης, είναι απόλυτα καταδικαστέα αφού θίγει την ουσία του ρόλου του σχολείου που δεν είναι άλλος από την διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των μαθητών με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Καταθέτουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαφωνία μας και καλούμε γονείς και δασκάλους σε επαγρύπνηση ούτως ώστε να αποτρέψουμε την εφαρμογή των «αντιεκαπιδευτικών» αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας
Κώστας Καλλίρης
Δήμαρχος Ζωγράφου - ιατρός

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;  

Σήμερα το πρωί η εφημερίδα τα «ΤΑ ΝΕΑ», ως άλλη εφημερίδα της κυβερνήσεως, μας ανακοινώνει πριν καν υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ , μια σειρά από συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμό δημοτικών (κυρίως) και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα. Στο Δήμο μας τα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται είναι 4 τον αριθμό, πράγμα που επί της ουσίας σημαίνει 4 σχολεία λιγότερα...
Συγχώνευση πρακτικά σημαίνει λιγότεροι δάσκαλοι για περισσότερα παιδιά. Συγχώνευση σημαίνει λιγότεροι χώροι για περισσότερα παιδιά. Συγχώνευση σημαίνει στην εποχή των μνημονίων και της πλήρους κυριαρχίας της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ., λιγώτερα δικαιώματα για παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικούς
ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ                                                                                    —
Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου παίρνει σαφή θέση πάνω στο ζήτημα. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ,
ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. Το αντίθετο, διεκδικούμε νέες δομές σε ένα εναλλακτικό
εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων και της κοινωνίας κι οχετού κεφαλαίου και της αγοράς ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
Κάθε γονιό και κάθε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να στηρίξουν τον αγώνα που διεξάγει ο τοπικός σύλλογος των εκπαιδευτικών Π.Ε. ενάντια στις συγχωνεύσεις
Να στήσουμε από τη Δευτέρα κιόλας ένα μέτωπο ενάντια στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι ,κάθε πολίτης του Ζωγράφου και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί μια άλλη παιδεία σε μια άλλη κοινωνία, σε κοινή δράση άμεσα για να τους σταματήσουμε

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ επίσης τη σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο του Ζωγραφιώτη και της Ζωγραφιώτισας. Ελπίζουμε πως έστω και για εκλογικούς σκοπούς θα τοποθετηθούν όλοι ενάντια στην εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών της κυβέρνησης του ευρώ και της Ε.Ε.

ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ...
ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ »

Η παράταξη «Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη» και η υποψήφια δήμαρχος, κυρία Αναστασία Μπότου, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συγχώνευση σχολείου στο Δήμο μας.

Επίσης, δηλώνουμε πως μέσα αλλά και έξω από το Δήμο θα αγωνιστούμε μέχρι αυτή η απόφαση να ανατραπεί.

Μαζί για την πόλη μας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική παράταξη "Μαζί για την πόλη μας" καταγγέλλει την πρωτοφανή σε έκταση συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, καθώς και την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολούθησε το Υπ. Παιδείας, ανακοινώνοντας τη μέσω του τύπου -χωρίς διαβούλευση και συναίνεση με τους συλλογικούς φορείς εκπαίδευσης της κοινωνίας του Ζωγράφου και το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την αποτροπή των συγχωνεύσεων.

Επισημαίνουμε ότι με αυτές τις συγχωνεύσεις ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί (πάνω από 25), με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας. Ταυτόχρονα 20 περίπου δάσκαλοι θα μετακινηθούν εντός της περιφέρειας Αττικής.

Δηλώνουμε οτι στον αγώνα αυτό, θα είμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για να
αποτρέψουμε αυτή την πρωτόγνωρη για την περιοχή μας προσπάθεια απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης που επιχειρείται από την Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας.

Μαζί για την πόλη μας                
Τίνα Καφατσάκη


Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου

Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για να κλείσουν κι άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα πρέπει να βρουν την απάντηση τους από το λαό, με αγώνες, κινητοποιήσεις αλλά και με το όπλο της ψήφου, ενισχύοντας και


δίνοντας δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα, στο ψηφοδέλτιο του Κ Κ Ε στις Ευρωεκλογές.

Ανάμεσα στα σχολεία που συγχωνεύονται είναι και (8) Δημοτικά Σχολεία στο δήμο μας, συγκεκριμένα:

-τα 7ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 7ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 15 θέσιο, χάνοντας δηλαδή 2 τμήματα, τουλάχιστον 2οργανικές θέσεις και περιορισμός των αντίστοιχων ειδικοτήτων(αφού και τα 2 σχολεία είχαν μαζί 17 οργανικές θέσεις).

-τα 3ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 3ο Δημοτικό Σχολείο.

-τα 4ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 4ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 14 θέσιο, χάνοντας δηλαδή 6 τμήματα, τουλάχιστον οργανικές θέσεις και περιορισμός των αντίστοιχων ειδικοτήτων (αφού και τα 2 σχολεία είχαν μαζί 20 οργανικές θέσεις).

-τα 12ο και 15ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 12ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 15 θέσιο, χάνοντας δηλαδή 5 τμήματα, τουλάχιστον 5οργανικές θέσεις και περιορισμός των αντίστοιχων ειδικοτήτων (αφού και τα 2 σχολεία είχαν μαζί 20 οργανικές θέσεις).

Αυτό είναι το σχολείο της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
        Ένα σχολείο που τα παιδιά του λαού δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί θα είναι στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα.
        Το σχολείο που καλά-καλά δεν έχει να πληρώσει λογαριασμούς, οι μαθητές του πεινάνε.
»   Το σχολείο όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν μέσα σε αυτό, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμα τους να καθορίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα σπουδών και θα κάνουν τζάμπα διαφήμιση στα παιδιά του λαού.
        Ένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, που θα τρέχουν να καλύψουν το ωράριο τους, δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας.
        Είναι το σχολείο των απολύσεων και της κινητικότητας των εκπαιδευτικών.

Χρόνια τώρα όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μας μιλάγανε για τα επιτεύγματα της παιδείας σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας καλούσαν να αποδεχτούμε την αντιδραστική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την παιδεία. Τώρα πια ξέρεις, το ζεις. Είναι αυτή η στρατηγική που κλείνει σχολεία, είναι αυτή η πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα σχολεία των λαϊκών περιοχών. Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός! Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων.

-Να μην κλείσει κανένα σχολείο.

-Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.


Γι’ αυτό σε καλούμε : Ψήφισε -στήριξε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ζωγράφου με επικεφαλής τον Ανδρέα Καραβίδα, Στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη. Για να έχεις ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην καταστροφή της ζωής των παιδιών σου, για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που θέλει τα παιδιά σου αμόρφωτα. Ενίσχυσε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Για να πιάσει τόπο η εναντκρσή σου στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκές αλλαγές στην κοινωνία και την παιδεία. Παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου