Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
www.a-athinon.gr. E-mail: asilloqosathinon@qmail.com , Ζωγράφου




    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ !

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων επιχειρώντας να αιφνιδιάσει το εκπαιδευτικό κίνημα. Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο κύμα καταργήσεων σχολικών μονάδων με στόχο τις δραστικές περικοπές του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού. Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική όπως προωθείται από κυβέρνηση - EE -ΔΝΤ τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Τι σημαίνουν αυτά για τα σχολεία της περιοχής μας ;

Συγκεκριμένα με βάση όσα είδαν το φως της δημοσιότητας :

Στα Δημοτικά σχολεία 12° και 115° Αθηνών (8θέσιο και 12θέσιο) λειτουργούν 8 και 12 τμήματα αντίστοιχα και σχεδιάζεται να γίνει Ιόθέσιο.

Στα Δημοτικά σχολεία 4° και 10° Ζωγράφου (ΙΟΘέσιο και ΙΟΘέσιο) λειτουργούν 8 και 8 τμήματα αντίστοιχα και σχεδιάζεται να γίνει 14θέσιο.

Στα Δημοτικά σχολεία 12° και 15° Ζωγράφου (12θέσιο και 8θέσιο) λειτουργούν 11 και 8 τμήματα αντίστοιχα και σχεδιάζεται να γίνει 15θέσιο.

Στα Δημοτικά σχολεία 7° και 8° Ζωγράφου (9θέσιο και 8θέσιο) λειτουργούν 8 και 8 τμήματα αντίστοιχα και σχεδιάζεται να γίνει 15θέσιο.

Στα Δημοτικά σχολεία 3° και 9° Ζωγράφου (8θέσιο και 7θέσιο) λειτουργούν 9 και 9 τμήματα αντίστοιχα και σχεδιάζεται να γίνει 15θέσιο.

Τι σημαίνει αυτό :

Ότι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι πάρα πολλές, π.χ. για τα 12°-115°, 4 θέσεις δασκάλων στο πρωινό, 4 στο ολοήμερο στην περίπτωση που θα γίνει ΕΑΕΠ, μια του διευθυντή και μια ακόμα γυμναστή. Εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείοτν.

Ότι οι συνάδελφοι που θα «περισσέψουν», θα διαμορφώσουν μια μεγάλη δεξαμενή που θα επιχειρήσουν το Σεπτέμβρη να τη μετακινήσουν σε άλλες περιοχές. Δημόσιο σχολείο όμως με εκπαιδευτικούς περιπλανώμενους και εξαθλιωμένους δεν νοείται.

Ότι το Σεπτέμβρη θα λείπει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό στα σχολεία αφού τα τμήματα στα σχολεία (όπως δείξαμε) είναι περισσότερα από τις νέες οργανικότητες των σχολείων.

Ότι το επόμενο βήμα είναι οι συμπτύξεις τμημάτων ξεκινώντας από τα νέα τμήματα της πρώτης τάξης του Σεπτεμβίου που το υπουργείο θα επιδιώξει να κλείσει 25άρια και 27άρια τμήματα για να ισορροπήσει τη νέα οργανικότητα με τη λειτουργικότητα των σχολείων. Έτσι όμως υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η δημόσια εκπαίδευση.


Οτι δημιουργούνται πολυθεσία σχολεία σε τέτοιο μέγεθος που να αντιστοιχεί στο σχολείο της αγοράς με διευθυντή - μάνατζερ όπως προωθείς εκπαιδευτική πολιτική της αξιολόγησης και της αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.



Έχουν το θράσος επιπλέον, να ζητούν από τα σχολεία που συγχωνεύονται - καταργούνται, από σχολεία δηλαδή που θα τα σβήσουν από το σχολικό χάρτη, να προχωρήσουν σε έκθεση γενικής εκτίμησης και σχέδια εργασίας για την επόμενη χρονιά στα πλαίσια της ΑΕΕ !!

Δεν θα μας αιφνιδιάσουν !

Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ενωμένη και θα αντιδράσει άμεσα :

Καλούμε το Λ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ. την Τετάρτη 21 Μάη. Καλούμε τους συναδέλφους, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων, τις ΕΛΜΕ, τους τοπικούς φορείς, να κατέβουμε μαζικά στο υπουργείο, να ξεκινήσουμε με πούλμαν από κάθε σχολείο, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους απεργάζονται την κατάργηση των σχολείων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία που δεν συγχωνεύονται να κατανοήσουν ότι αύριο έρχεται και η δική τους σειρά, πρόκειται για μια πολιτική που απειλεί το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας.

Καλούμε τις ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.

Καλούμε σε ευρείες συσκέψεις φορέων την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (19/5 και 20/5) σε Ζωγράφου και Αμπελόκηπους. Ο τόπος και ο χρόνος των δυο συσκέψεων θα συγκεκριμενοποιηθεί μετά από συννενόηση με τις Ενώσεις Γονέων.

Καλούμε σε τοπικές κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες σε Ζωγράφου (ενδεικτικά προτείνουμε την Πέμπτη 22/5) και σε Αμπελόκηπους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !


ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου