Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ






Το Κουτί της Πανδώρας

Νέο «success story» - Μιλούν για «ανάπτυξη» και κλείνουν χιλιάδες σχολεία!
21 Μαΐου
14:502014
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή» έλεγε και προειδοποιούσε ο Ουγκώ σαν να ζούσε στην Ελλάδα των μνημονίων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει όμως πως έχει ακριβώς την αντίθετη λογική και όραμα για την χώρα αυτή και ίσως τελικά να μην είναι τυχαίο ότι με την συνολική πολιτική του υπουργείου Παιδείας που αφορά το κλείσιμο και την συγχώνευση σχεδόν 4.000 δημοτικών σχολείων της χώρας και την παράλληλη σπουδή του υπουργείου Δικαιοσύνης να ανοίξει νέες πτέρυγες φυλακών και νέες φυλακές τύπου υψίστης ασφαλείας τύπου …«Γκουαντάναμο», αλλά και το κλείσιμο νοσοκομείων, οδηγεί αυτόν τον τόπο σε μία …μακρά και ατελείωτη δυστυχία και παρακμή!
Σήμερα, ενωμένοι δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται στο υπουργείο Παιδείας για τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην δεύτερη και τελική φάση ή αλλιώς …«τελική λύση» του «λουκέτου» στα σχολεία της χώρας και των συγχωνεύσεων τους.

Φαίνεται, ο κ. Αρβανιτόπουλος αδιαφορεί παντελώς για την πρόσφατη αξιολόγηση του επιπέδου εκπαίδευσης στην χώρα μας στον παγκόσμιο πάτο, κάτω και από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και όλα αυτά επί υπουργίας του και κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου… Απλά σαν ακαδημαϊκός θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ήδη το όνομά του γράφεται με «πύρινα» γράμματα στις σελίδες της ιστορίας που αφήνει πίσω της κατοχική κυβέρνηση των «Γκάουλαϊτερ»…
Στην πρώτη φάση του σχεδίου αυτού το 2011, έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν 1.900 σχολεία, ενώ η δεύτερη φάση έχει στόχο άλλα 1.600 με τα πρώτα 368 να συγχωνευτούν τώρα. Μάλιστα, το σκεπτικό αυτό θα «χρησιμεύσει» και σαν το απόλυτο εργαλείο του κ. Αρβανιτόπουλου για να μπορέσει να απολύσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και δασκάλους με το άλλο προσωπικό του νομοσχέδιο-έκτρωμα της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών που …[υποχρεωτικά]… προβλέπει να βρεθεί ένα 20% ακατάλληλων δασκάλων.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα χάσουν τα σχολεία τους και αυτοί που θα περισσέψουν από τις μετακινήσεις θα …χαρακτηριστούν εύκολα «ανίκανοι» και εξίσου εύκολα θα βρεθούν στην ανεργία… Αυτή είναι η πραγματικότητα της ασκούμενης και υφιστάμενης πολιτικής των λογιστικών απλοποιήσεων και όχι η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, οι δήθεν επενδύσεις και οι ανθισμένες μανόλιες στα προεκλογικά σποτάκια του Μαξίμου…
Μετά την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας λοιπόν, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η κυβέρνηση θέτει ως επόμενο στόχο την δημόσια δωρεάν παιδεία. Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσε σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις σχολείων και σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου στο koutipandoras.gr, το σχολείο τους είναι ένα από τα 8 σχολεία του Ζωγράφου που συγχωνεύονται… Η συγχώνευση για το σχολείο τους, όπως τονίζουν, θα σημάνει μείωση των εκπαιδευτικών και των τάξεων, τμήματα των 25 μαθητών, ακόμη και των 30, έναν γυμναστή για 330 παιδιά και διακινδύνευση, αν όχι κατάργηση, του ολοημέρου σχολείου.
Όμως οι «φωστήρες» του υπουργείου Παιδείας προχώρησαν και ένα βήμα παραπάνω, παρανομώντας, καθώς προχώρησαν και στην ψευδή χρήση δήθεν απόφασης του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, ότι δήθεν είναι σύμφωνη με τις αλλαγές αυτές, κάτι που δεν ισχύει και φαίνεται από τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η απόφαση του Δήμου Ζωγράφου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, κάτι το οποίο προκάλεσε και την έντονη αντίδραση τόσο του δημάρχου Κώστα Καλλίρη όσο και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.
Ο λόγος αυτός, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, ήταν αρκετός για να προχωρήσει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και σε εξώδικο διαμαρτυρία που αναμένεται να κατατεθεί σε βάρος του υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου